• De mannen van onder 22 hebben op 7 mei het privilege gehad een kampioenswedstrijd mogen spelen. Met een bloedstollende aanloop reisden deze mannen af naar Bakel, de thuisbasis van yellow sox. Met 6 man sterk hadden Mr. Bubbling remix, Merrie het werkpaard, twin towers Harm, Basje Bosje, Voetballer Alex en Captain Daan er heel veel zin in.

  De assistent coach Merlijn had een onorthodoxe methode om de mannen de winst toe te kunnen laten schrijven; bier in de bidons. Hij dacht dat dit misschien niet genoeg zou zijn en als geheime wapen vulde hij 1 bidon met een wondermiddel: apenshot. Ter voorbereiding op volgend jaar nam Merlijn de oude Heren 3 bidonbak mee. In Bakel aangekomen zijnde liepen de mannen warm en de coach aan de andere zijde van het veld begon goed te kijken gezien menig driepunter geraakt werd.

  Op aanvang van de wedstrijd werd meteen het eerste verlies geleden: de jump-ball. Coach Kerkhof zag de bui al hangen en nam zo snel mogelijk een time-out. Na de mannen verteld te hebben nog een flinke teug bier te nemen stuurde hij ze het veld weer op. Dat werkte, gezien Alex van Roessel de score opende met een mooie driepunter. Het eerste kwart ging met horten en stoten en eindige in een solide 29-11 voor de Bakelse Boys.

  Met het ingaan van kwart 2 opende Springfield vol goede moed. Met goede plannen van Coach Kerkhof en zijn assistent Van Hintum wist het team wat het te doen stond. In het kwart werd 2 maal gescoord uit vrije worpen en zo stond het 44-13.

  Toen was het tijd voor de rust. Coach Kerkhof wilde 15 minuten gezien zijn team met 6 was, maar uit coulance heeft hij 12 en een halve minuut geaccepteerd. Van Roessel had een prachtige pubquiz voorbereid. Deze zou o.a. uitwijzen wiens vriendin het lekkerst was maar over de uitslag doen wij geen uitspraken. Meneer Muller kwam nog met een emotionele aanmoedeging voor de mannen door de woorden: Als we willen winnen moeten we raken. Alex volgde met: Als je mist krijg je geen punten; je kan niet altijd 6 gooien maar 2 is ook genoeg. Hebben Alex en Bobbie hier gesproken?

  In het 3e kwart besloot coach Kerkhof een zone te gaan spelen omdat de tegenstander geen bal kon raken. Dit idee werkte perfect uit en de Sox wisten niet wat ze overkwam. Een paar geluksballetjes vielen nog wel maar Springfield kwam sterk terug om te eindigen met een 68-23 stand.

  Na de kwartwisseling was het tijd voor de apotheose van de wedstrijd. De mannen van Springfield waren vurig; er stond namelijk bier op het spel. Jan Muller had beloofd dat, als Alex, Merlijn of Daan 3 driepunters zou scoren, hij een blad bier zou doneren. Gelukkig schoot Daan Langens zeer consitent, namelijk een 0% schotpercentage, zoals het team gewend is. Van Roessel en Van Hintum kwamen wel dichtbij het vervullen van deze belofte. Na sterke plays van Coach Kerkhof wisten beiden heren hun driepunter aantal naar 3 te werken, later zelfs naar 4 en zo verdienden ze beiden een blad bier.

  Ondanks een stevige 2e helft en de 5 vrij onnodige fouten van basje bosje wisten de heren van Springfield niet te winnen en zo won Yellow Sox het kampioenschap. Desondanks verlieten de mannen de zaal met een opgeheven hoofd. Van Roessel mocht nog even de troffee aanraken en was zo toch een beetje kampioen.

  Al met al een geslaagde competitie voor Springfield wat helaas door haar verloren recht laatste is geworden in de competitie.