• De voorbereiding op deze wedstrijd verliep allesbehalve vlekkeloos. Dinsdag kon er niet in de zaal getraind worden en de week ervoor was de donderdagtraining niet doorgegaan. Als dan door ziekte en blessure ook Koen en Rens niet mee kunnen afreizen naar Heerlen, dan weet je dat het wel eens een heel lastige klus kon gaan worden. En lastig werd het....

De wedstrijd beginnen wat rommelig. Veel makkelijke kansen aan beide kanten, maar de bal wil er in het begin gewoon niet in. Als Tracks dan uiteindelijk wel de eerste layup raak schiet, laat Rik van achter de driepuntslijn wel zien hoe de bal door de ring moet. Tracks speelt gretig en agressief in de defense en veel spelers hadden daar moeite mee; getuige het aantal keer balverlies in de eerste helft. Eigenlijk kwam Springfield geen moment in z'n eigen spel; het was zoeken en het bleef rommelig. De mensen achter de tafel die droegen daar zeker hun steentje aan bij door op het scorebord steeds een andere stand te hebben dan op de tablet. Het spel werd daardoor meerdere keren stilgelegd.
    In de laatste seconde van het eerste kwart scoort Tracks dan van eigen helft ook nog een driepunter en staat er 20-20 op het bord.
    Het rommelige spel gaat in het tweede kwart doorwerken bij de spelers en er ontstaat veel frustratie en irritatie. Ook de thuisploeg is niet in zijn beste doen, maar gaat het beste met de omstandigheden om en mag met 4 punten voorsprong gaan rusten 37-33.

In de kleedkamer vindt vervolgens een goed gesprek plaats om te proberen alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Iedereen belooft beterschap en zijn positieve steentje bij te dragen en dus was er nog geen enkele reden tot paniek. Echter na 2 minuten in het derde kwart, met 2 turnovers en onder andere 2 driepunters van Tracks moeten we heel snel naar een time out omdat het gaat groot dreigt te worden: 45-34.
    Er wordt geswitcht binnen de defense en dat geeft zijn uitwerking. De thuisploeg raakt de kluts kwijt en binnen 5 minuten draait heel de wedstrijd om en staat het vanaf 11 punten achter zelfs 53-50 voor Springfield. Het geloof en vooral de beleving is weer terug in de ploeg en we spelen weer met de energie zoals we die de afgelopen wedstrijden er zo goed in konden leggen.

Het 4e kwart is dan wat je noemt een nagelbijtertje. Niet echt goed spel, maar wel heel spannend en daardoor ook vermakelijk. De 2 ploegen ontlopen elkaar niet meer, het grootste verschil in dit kwart is maximaal 3 punten.
    Bij 71-69 voor Tracks gooien wij in de aanval de bal weg en zij mogen een vrije layup naar de basket lopen; de dunk die hij wil maken gaat echter mis, wij pakken de bal en Tim gooit aan de andere kant een driepunter raak. In plaats van 4 punten achter en vluchten in een time out, stonden we 1 punt voor.
    Het antwoord van Tracks is een driepunter van hun schutter die de thuisploeg op 74-72 voorsprong zet; maar Tim kan dit kwart (14 punten totaal!) niet meer missen en antwoord direct met een nieuwe driepunter.
    Met nog 36 seconden te gaan en 1 punt achter is Rik ontzettend cool en gooit allebei de vrije worpen raak en is de laatste aanval voor Tracks. Hun aanval beland met een bal over de achterlijn en met nog 4 seconde te gaan en een time out, hoeven we de bal alleen maar in de ploeg te houden. Dat lukt goed en men maakt meteen een fout op Dirk. Die gooit de eerste bal binnen en de 2e bal probeert hij dan te scoren via de achterkant van de ring, maar deze gaat 'helaas' mis maar 2 seconde is te kort voor Tracks om vanaf eigen helft te scoren. Springfield wint deze thriller met 78-80!

Komende zaterdag spelen we thuis tegen Attacus om 20.00 uur.