Zaalwacht instructie

Bijlage 1 wat ligt waar

Info 1e helft seizoen 2022-2023

 

INFO

Hierboven vind je een aantal bijlages, waaronder het taken schema van basketbalseizoen 2022-2023. De indeling is onder voorbehoud van eventuele wedstrijdwijzigingen. Kijk daarom ook regelmatig op deze pagina voor een up-to-date versie van de INFO.

Vermoed je dat er een fout in de indeling staat? Laat het ons dan weten. Denk hierbij aan 2 keer ingedeeld op een dag, vaker ingedeeld dan de rest van je team of bijvoorbeeld ingedeeld wanneer je zelf moet spelen. Als je het op tijd aangeeft, kunnen we dit oplossen.

Op tijd aanwezig

Zorg ervoor dat je uiterlijk 15 minuten voorafgaand aan je taak aanwezig bent in de sporthal, zodat je jezelf nog kan voorbereiden op de wedstrijd; bijvoorbeeld om de werking van het wedstrijdformulier op de tablet of 24-secondenklok onder de knie te krijgen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste vaardigheden, dus vraag op tijd om hulp indien nodig. Tafelcursus Voor de jeugdteams U14 (en U16 voor wie wil herhalen) worden weer tafelcursussen gegeven. Hierover volgt via de teamapps meer info. Zit je niet in deze teams, maar heb je wel behoefte aan uitleg? Neem dan even contact op met Saskia van Son wedstrijdcomm@bvspringfield.nl

Op tijd aanwezig

Zorg ervoor dat je uiterlijk 15 minuten voorafgaand aan je taak aanwezig bent in de sporthal, zodat je jezelf nog kan voorbereiden op de wedstrijd; bijvoorbeeld om de werking van het wedstrijdformulier op de tablet of 24-secondenklok onder de knie te krijgen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste vaardigheden, dus vraag op tijd om hulp indien nodig.

Tafelcursus

Voor de jeugdteams U14 (en U16 voor wie wil herhalen) worden weer tafelcursussen gegeven. Hierover volgt via de teamapps meer info. Zit je niet in deze teams, maar heb je wel behoefte aan uitleg? Neem dan even contact op met Saskia van Son wedstrijdcomm@bvspringfield.nl

Verhinderd?

Wij wijzen je erop dat je zelf voor vervanging dient te zorgen als je bent verhinderd.

Geel gearceerde scheidsrechterstaken zijn niet zonder overleg over te nemen ivm benodigde diploma-niveau. Overleg hiervoor altijd even met Ellen Frunt. De eerste scheidsrechter zal voor deze wedstrijden informatie ontvangen wat er verwacht wordt.

Terugkomtaken

Jouw taken sluiten zoveel mogelijk aan op eigen wedstrijden. Helaas lukt dit niet altijd en komt het voor dat je een terugkomtaak hebt. Wij houden dit bij zodat dit zo goed mogelijk verdeeld wordt.

Beloning

Ook dit seizoen is er een beloning voor het team dat in het geheel op het eind van het seizoen alle taken heeft uitgevoerd (en / of altijd heeft gezorgd voor vervanging). Het hele team ontvangt dan één consumptie per persoon aan de bar.

Zaalwacht

Alle spelers vanaf 18 jaar krijgen dit seizoen een keer de taak van zaalwacht. Ook hierbij geldt dat je zelf zorgt voor eventuele vervanging. Op veler verzoek gaan we proberen minder zaalwacht-taken in te delen. Dit betekent wel dat de oudere teams/coaches weer zelf verantwoordelijk zijn voor de zaal en aanwezigheid van de tafel. Coaches/captains zijn aanspreekpunt voor de beheerders. Aanwijzingen van de beheerders dienen altijd opgevolgd te worden. Lees de bijlage Taken van een zaalwacht voor meer informatie.

Boetes

Bij verzuim zal er een boete (+ schorsing bij 2 keer verzuim) volgen. Je trainer/coach zal altijd op de hoogte worden gebracht van verzuim van wedstrijdtaken. Onderstaand de boetes bij verzuim van wedstrijdtaken van dit seizoen. Boetes en wedstrijdschorsingen gelden ook voor scheidsrechters in opleiding die ingedeeld zijn in het kader van hun opleiding en hun begeleiders.

  Jeugd (t/m geboren in 2000) Volwassenen (vanaf U20
Fluiten / timen / scoren / 24 seconden / zaalwacht €10 €25

 

Hebben jullie vragen? Laat het ons dan weten.

Groeten namens de INFO-commissie:

Karlijn van der Heijden, Fenna van Uden, Richelle van der Loo, Milou van Son en Saskia van Son