• Na een veel te lange periode zonder wedstrijden en niet al te veel trainingsarbeid in de benen was er zondag 30 januari dan weer de eerste wedstrijd; en wat voor één.
  In competitieverband het mooiste affiche, namelijk de nummer 1 tegen de nummer 2.
  Vlijmen won bijna al haar wedstrijden voor de lockdown; er werd alleen verloren van.... juist ja, Springfield.
  Met afwezigheid van Dirk en Joris stonden er 9 spelers op het veld en we begonnen de wedstrijd met Rik, Kay, Koen, Sjoerd en Ad.
  Al snel laten we zowel in aanval, als in verdediging zien, dat we ondanks het gebrek aan ritme, met de juiste focus, heel goed basketbal kunnen laten zien.
  20 minuten lang werd de thuisploeg op de pijnbank gelegd. Zowel aanvallend als verdedigend hadden ze niets in te brengen en de 23-49 ruststand was niet eens geflatteerd.

  In de 2e helft start Vlijmen feller en zijn wij minder geconcentreerd in onze 1 tegen 1 defense. We maken veel fouten, er zijn veel vrije worpen en het basketbalniveau zakt aan
  onze kant naar een bedenkelijk niveau. Vlijmen wint het 3e kwart met 13 punten: 46-64 tussenstand.
  We proberen in het 4e kwart met veel wisselen de focus terug te krijgen, maar het niveau wil niet echt meer tippen aan die van de eerste helft. Toch komt de overwinning nooit in gevaar en bij het eindsignaal staat er een 69-84 op het bord. Een overwinning voor ons en terug naar de eerste plaats op de ranglijst.

  Volgende week de derby in en tegen Den Dungen. Dan zullen we weer net zo scherp moeten zijn als vandaag in de eerste helft om kans te maken op een overwinning.